Hooglandse schutterij St. Martinus

De Hooglandse schutterij werd in 1904 opgericht bij café de Ban, nu restaurant Mezzo. De Hooglandse schutterij heeft betrekking op zowel het hoger gelegen gedeelte, oftewel Boven Braamt, en tevens op de eerste beschermheer de veearts Hoogland. Het doel was de bevolking te beschermen in zeer roerige tijden. In die tijd hadden we 5 beschermers van het eerste uur.

In 1982 werden de statuten veranderd om ook dames in functie toe te laten bij de schutterij. Dat was toen een goede beslissing, dit heeft zich in de loop der jaren wel bewezen. Zowel in het bestuur, de drumfanfare het keurkorps en achter de schermen is er sprake van een goede samenwerking. Iedereen bij de schutterij werkt tenslotte voor het zelfde doel.

De Schutterij telt thans ruim 180 leden waarvan ongeveer 40 werkende leden. Deze bestaan uit Drumfanfare opgericht in 1949 , Keurkorps en Vendeliers. Deze treden op, op straat met de gehele schutterij voor de Kermis, Schuttersfeest, Concours en andere speciale gelegenheden.

De schutterij organiseert elk jaar de Kermis, dit het tweede weekend in juni. Ook het Schuttersfeest behoort tot de jaarlijkse activiteit, dit de laatste zaterdag van september. Bij deze activiteiten strijden de leden om het koningschap door middel van het schieten op een houten vogel.

De Drumfanfare bestaande uit slagwerk, saxofoons, klarinetten en koperblaas instrumenten. Ze oefenen elke dinsdag avond van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie over de Hooglandse Schutterij St. Martinus op:

Heeft u vragen over de Hooglandse Schutterij St. Martinus? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.