het Sint Jorisgilde

Het Sint Joris Gilde is de oudste “vereniging” van Braamt. Het Gilde bestaat al meer dan 300 jaar en is van oudsher een broederschap. Dit houdt in dat alleen mannen, die woonachtig zijn in Braamt, lid kunnen worden en stemrecht hebben. Echter vrouwen zijn uiteraard wel van harte welkom bij de diverse activiteiten. Momenteel heeft het Sint Joris Gilde 109 leden, gildebroeders genoemd. Nieuwe leden “kopen zich in” bij het Sint Joris Gilde.

Het Gilde kent een aantal activiteiten zoals; Nieuwjaarsreceptie, lentekermis, Zomerkermis, Herfstkermis, en een aantal kaartavonden. Alle activiteiten vinden plaats in het dorpshuis van Braamt.

Wij ondersteunen en behouden het cultureel erfgoed van de kerk in Braamt en Braamt zelf. Onlangs hebben wij ons 300 jarig bestaand gevierd. Dit evenement werd zeer goed bezocht door zowel ons leden als onze gastverenigingen die wij ook een warm hart toedragen. Het Sint Joris Gilde is een traditionele vereniging zonder verplichtingen waarbij gezelligheid en broederschap voorop staan. Één van de belangrijkste doelstellingen van het Sint Joris Gilde is het in stand houden van de kerkelijke en sociale gebeuren in Braamt.

Wilt u meer weten over het Sint Jorisgilde? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.