Basisschool de Boomgaard

Basisschool De Boomgaard is het gezellige dorpsschooltje zoals je dat in Braamt verwacht. De school is in 1978 gebouwd op de plek waar vroeger de boomgaard van de Pastorie lag. Vandaar de naam “De Boomgaard”. In 2009 is de school grondig verbouwd en weer geschikt gemaakt om er nog jaren goed onderwijs te kunnen geven. In 2017 zal het schoolplein een geweldige make-over krijgen.

De school heeft gemiddeld zo’n 80 leerlingen en dit aantal blijft de komende jaren in stand (onze kleutergroep is de grootste groep). Er zijn 4 combinatiegroepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8, maar er wordt ook wel nog meer groepsdoorbroken gewerkt. We werken met moderne onderwijsmiddelen; digiborden, i-pads, terra-tablets, etc. De kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen een eigen tablet via Snappet.

De kernwaarden van onze school zijn:
– Betrokken
– Respectvol
– Betrouwbaar

Deze zijn belangrijk voor leerlingen, maar ook voor leerkrachten en ouders. Dat betekent dat we daar gezamenlijk aan moeten werken. D.m.v. de schoolraad worden kinderen meegenomen in de dingen die er spelen op school. Zo ontstaan er thema’s waar dan 6 tot 8 weken aan gewerkt wordt. Deze thema’s worden afgesloten met een  “Boomviering”.

Wij vinden de kinderen het belangrijkst. Dit houdt in dat we vinden dat het welzijn van een kind voor gaat. Natuurlijk zijn de prestaties ook van belang, een kind zit op school om te leren, maar als een kind niet goed in zijn vel zit, zullen de prestaties ook afnemen.
We hebben overigens de laatste jaren bij de Cito ver boven het landelijk gemiddelde gescoord.

Kinderen die boven het gemiddelde uitstijgen kunnen bij ons naar een Plusklas, kinderen die wat extra steun kunnen gebruiken gaan naar een onderwijsassistent of mogen naar Playing for Success. In onze “Boekenboom” mogen de kinderen hun leesboeken lenen. Elke ochtend wordt er een half uur gelezen. Dat kan stillezen zijn, of connect – , duo – , theater lezen of er wordt voorgelezen.

De leerlingen van de groepen 4 en 5 krijgen muziekles van een leerkracht van de Muziekschool, de kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen zelf een instrument en spelen in de Boomband onder begeleiding van een dirigent.

Ook mogen de kinderen in hun schooltuin aan het werk om zelf plantjes te verbouwen en de tuin te onderhouden. Kortom een heel gezellige school, waar de ouders meegenomen worden en de kinderen veel mogelijkheden hebben.

Kijk voor meer informatie over Basisschool de Boomgaard op:

Wilt u meer weten over onze basisschool? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.